Vijf plaatsen gridstraf voor Max Verstappen in Monza

 © ANP/HH

Aan de waslijst met coureurs die gridstraffen incasseren in Monza kan ook de naam van Max Verstappen worden toegevoegd. De WK-leider zal door een motorwissel vijf plaatsen worden teruggezet op de grid voor de Grand Prix van Italië van komende zondag.

Erik van Haren

Red Bull heeft besloten om alleen de verbrandingsmotor (ICE) in de RB18 van Verstappen uit voorzorg te wisselen. Dat levert een gridstraf van vijf plaatsen op. Is de Nederlander zaterdag de snelste in de kwalificatie, dan start hij dus vanaf plek zes.

Verstappen wisselde twee weken geleden in België al zijn motorcomponenten en versnellingsbak, waardoor hij achteraan moest starten. Door de straffen van andere coureurs begon hij toen uiteindelijk vanaf de veertiende plek en won hij op Spa-Francorchamps alsnog met overmacht. De laatste race voor de zomerstop, in Hongarije, zegevierde de Nederlander na als tiende te zijn gestart. Inmiddels staat de teller op vier overwinningen op rij.

Lees ook: Geen samenwerking Porsche met Red Bull Racing

Ook op het powercircuit van Monza worden veel straffen verwacht. Zo zullen onder anderen Carlos Sainz (Ferrari), Sergio Pérez (Red Bull) en Lewis Hamilton (Mercedes) vanuit de achterhoede te moeten beginnen. Charles Leclerc wisselde net als Verstappen zijn complete motor in België en kan dit weekeinde voor het Italiaanse publiek wel zonder straf beginnen.

Luister ook naar de F1-podcast van De Limburger:

Podcast Brandstof Zandvoort. © De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws