Nieuwe campagne ‘Ik rij MONO’ wijst weggebruikers op gevaren van gebruik mobieltje in verkeer

 © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Maastricht -

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) voert de komende tijd campagne om weggebruikers meer bewust te maken van de gevaren van het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer.

Redactie

Het gaat om een landelijke initiatief dat in onze provincie door ROVL wordt uitgevoerd. Dit gebeurt onder de noemer Ik rij MONO.

„We zijn de hele dag bereikbaar. Dat kan praktisch en leuk zijn, maar heeft nadelen als je achter het stuur zit of op de fiets, want elke keer als je een berichtje ontvangt, raak je even afgeleid van de weg. Levensgevaarlijk dus. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers”, schrijven de initiatiefnemers.

Één ding tegelijk

Ik rij MONO beoogt fietsers en automobilisten te stimuleren en motiveren zonder afleiding aan het verkeer deel te nemen. Hierbij worden ook werkgevers betrokken. Hen wordt onder meer verzocht zogenaamd ‘MONO-beleid’ toe te passen. „Mono staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als je rijdt of fietst, houd je je aandacht op één ding gericht en dat is het verkeer.

Lees ook: Aantal verkeersdoden in Limburg daalt verder

Maarten van Gaans, gedeputeerde Mobiliteit: „In het verkeer ben je namelijk nooit alleen. Houd daarom je aandacht erbij en check wat er om je heen gebeurt. Je telefoon kun je later wel checken.”

De campagne richt zich op alle (brom)fietsers en automobilisten, maar focust daarnaast specifiek op zakelijke weggebruikers. Voor die doelgroep is de website monozakelijk.nl in het leven geroepen.

Algemene informatie over Ik rij MONO is te vinden op www.rovl.nl.

Meest gelezen

Eijsden-Margraten

Gemeenteberichten