Dubbelspecialist Koolhof grijpt naast eerste grandslamtitel

Wesley Koolhof (l) verloor samen met zijn Britse partner Neal Skupski in de finale van de Amerikaan Rajeev Ram en de Brit Joe Salisbury. © Getty Images

New York -

Het is Wesley Koolhof op de US Open niet gelukt zijn eerste grandslamtitel in het mannendubbelspel te pakken.

RedactieBron: ANP

De beste dubbelaar van Nederland verloor samen met zijn Britse partner Neal Skupski in de finale van de Amerikaan Rajeev Ram en de Brit Joe Salisbury. Het werd 7-6 (4) 7-5 voor Ram en Salisbury, die als eerste geplaatst waren.

Na een uur en 56 minuten benutte het duo Ram/Salisbury het eerste wedstrijdpunt, op de service van Skupski. Salisbury maakte het af met een smash. Vorig jaar waren Ram en Salisbury ook de besten op de US Open.

De eerste set verliep zonder servicebreaks, maar in de tweede set gaven Koolhof en Skupski een break voorsprong (2-1) uit handen.

‘Dit voelt beter’

Voor de 33-jarige Koolhof was het de tweede grandslamfinale uit zijn loopbaan. Twee jaar geleden stond hij ook in de eindstrijd op de US Open. Toen waren de Kroaat Mate Pavic en Bruno Soares uit Brazilië te sterk. „Ik sta op precies dezelfde plek als twee jaar geleden. Toen was er niemand, maar het resultaat was wel hetzelfde. Toch voelt dit beter”, zei Koolhof, refererend aan de editie van 2020 waarbij na de uitbraak van het coronavirus geen toeschouwers aanwezig waren.

„Jullie hebben geweldig gespeeld en een hoog niveau gehaald, ik hoop dat we nog vaak tegen elkaar mogen strijden”, zei Koolhof tegen zijn tegenstanders, waarna hij zich ook tot zijn partner richtte. „Bedankt voor het spelen, Neal. Het was je eerste slamfinale. Laten we hopen dat je je tweede wint.”

Begin dit jaar won Koolhof, de nummer 4 van de wereld, wel Roland Garros in het gemengd dubbelspel. Dat deed hij aan de zijde van de Japanse Ena Shibahara.

Koolhof gaat zich nu klaarmaken voor de Daviscup Finals in Glasgow, waarvoor captain Paul Haarhuis hem heeft opgeroepen. Dinsdag komt Oranje voor het eerst in actie, tegen Kazachstan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws