Verstappen rekent in Singapore niet op de wereldtitel

Max Verstappen op het podium in Monza. © Formula 1 via Getty Images

Monza
Redactie

Max Verstappen kan in de volgende Formule 1-race al de wereldtitel binnenhalen, maar de coureur rekent daar niet op. „Ik heb dan ook wat geluk nodig”, zei Verstappen na zijn zege in de Grote Prijs van Italië. „Ik denk daar niet aan. Ik ga gewoon proberen ook in Singapore weer te winnen. We maken een geweldig seizoen door, we moeten daarvan genieten.”

De 24-jarige Limburger boekte zondag op Monza zijn vijfde overwinning op rij en zijn elfde in totaal dit seizoen. Het is al een tijdje niet meer de vraag óf Verstappen wereldkampioen wordt, maar wanneer. In theorie is dat al mogelijk tijdens de volgende race, op 2 oktober in Singapore. Verstappen heeft in het WK-klassement na zestien van de 22 grands prix 116 punten voorsprong op zijn eerste achtervolger, Ferrari-coureur Charles Leclerc. Zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez, die op 125 punten achterstand staat, heeft ook nog een minieme kans op de titel.

Lees ook: Winnaar Verstappen uitgejouwd in Monza: ‘Normaal worden de Nederlandse fans altijd weggezet als slechteriken. Ik ben wel benieuwd of dat nu ook gebeurt.’

„Singapore wordt een heel andere uitdaging dan hier op Monza”, zegt teambaas Christian Horner van Red Bull. „Het is een stratencircuit en het circuit met de meeste bochten. Het wordt, denk ik, een van de zwaarste races van het seizoen. Onze auto is vooral heel efficiënt op de rechte stukken. Maar we hebben de afgelopen weken aangetoond dat we op uiteenlopende circuits heel goed zijn. We waren snel op Spa, Zandvoort, Monza en zelfs in Boedapest. We staan er geweldig voor in het kampioenschap en willen iedere race zo goed mogelijk presteren. Dan komen de punten vanzelf.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws