Bart Brentjens Challenge: mountainbikers 9 oktober naar Eijsden voor kuitenbijters en ‘pratsj’

 © Rob Oostwegel

Eijsden -

Zondag 9 oktober trekt mountainbike minnend Limburg – en vele deelnemers van buiten de regio – naar Eijsden voor de Bart Brentjens Challenge.

Redactie

Dat is een offroad toertocht voor recreanten én wedstrijd voor licentiehouders, die deelnemers over uitdagende routes door de grensstreek voert: doorgaans goed voor veel hoogtemeters, stevige kuitenbijters en, afhankelijk van het weer, een flinke dosis pratsj.

Fietsers hebben daarbij de keuze uit parcoursen van veertig, vijfenzestig, negentig en honderdvijf kilometer. „De routes zijn volledig gepijld, onderweg zijn er verkeersregelaars, mecaniciens en verschillende verzorgingsposten. De uitdagende toertocht bevat ook tijdregistratie en na afloop kun je jouw prestatie terugvinden in het eindklassement”, schrijft de organisatie op haar website.

Lees ook: Bart Brentjens: ‘Door die nare beenmergontsteking in de brugklas stopte ik met voetbal en stapte ik op de fiets’

Start en finish worden ingericht op de Vroenhof in Eijsden. De wedstrijd begint om 10.10 uur. Daarna (10.15 uur) begint het programma voor recreanten. Het zogenaamde VIP-vak (voor de eerste starters, red.) is uitverkocht, maar fietsers die dat niet deert, kunnen zich nog inschrijven.

Kijk voor meer info en aanmelding op bartbrentjens-challenge.com.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Eijsden-Margraten

Gemeenteberichten