Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Gratis pendeldienst tussen Eys en busstation Gulpen

 © gemeente Gulpen-Wittem.

Eind augustus startte in Eys de reconstructie van de weg dwars door de kern van het dorp. Daardoor is er tot eind 2022 geen openbaar vervoer door Eys mogelijk. De gemeenteraad heeft extra geld beschikbaar gesteld voor een pendelbus.

Aangeboden door gemeente Gulpen-Wittem

Het busje rijdt op weekdagen tussen 6.00 uur en 9.30 uur en tussen 14.20 en 19.00 uur elk half uur op en neer tussen Eys en het busstation in Gulpen. De pendelbus is gratis en bedoeld voor alle inwoners, jong en oud. De chauffeur is graag bereid om mensen met een rollator of kinderwagen in de bus te helpen.

Wethouder Piet Franssen: “We hebben van tevoren geturfd hoeveel gebruik er van het openbaar vervoer wordt gemaakt. Op basis van die gegevens hebben we tijdens de piekuren de pendeldienst ingezet. In de ochtendspits is een tweede bus op afroep beschikbaar, mocht dat vanwege grote drukte nodig zijn.”

Uit eerste tellingen blijkt dat gemiddeld 30 tot 35 mensen gebruik maken van de pendeldienst. Wethouder Franssen: “We blijven het gebruik volgen, evenals de behoeften van onze inwoners. Desondanks beseffen we dat we het niet voor iedereen goed kunnen doen. Daarom doen we een appèl op de flexibiliteit en medewerking van de inwoners.”

 © Wegenbouw Kurvers.

OmnibuzzBehalve de pendeldienst kunnen inwoners met een beperking, die slecht ter been zijn, gebruik maken van Omnibuzz. Daarvoor heeft u een WMO-indicatie nodig. Als die wordt toegekend, krijgt u een vervoerspas waarmee u gebruik kunt maken van vervoer via Omnibuzz.

Denkt u hiervoor in aanmerking te komen? Meldt u dan bij het WMO-loketEen WMO-consulent beoordeelt aan de hand van een gesprek en uw medische gegevens of u in aanmerking komt voor een indicatie voor Omnibuzz. Het WMO-loket is telefonisch bereikbaar via 14043 (kies voor optie 1) of stuur een e-mail naar wmo-loket@gulpen-wittem.nl

Aangepast openbaar vervoer – inzet gratis pendeldienst

Tijdens de werkzaamheden komt Arriva (lijn 47) niet meer in Eys. Om aansluiting te vinden op het openbaar vervoer wordt een gratis pendeldienst ingezet.

Tot eind 2022 pendelt deze dienst tussen Gulpen en halte Mesweg (nabij frituur) in Eys.

De pendeldienst wordt ingezet op weekdagen van 6:00 tot 9:30 uur en van 14:20 uur tot 19:00 uur. De dienstregeling hangt bij de halteplaatsen en staat op www.reconstructie-eys.nl onder ‘Pendeldienst’. Meer informatie over openbaar vervoer vindt u op www.arriva.nl.


De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger

Meer van Gemeente Gulpen-Wittem

Meest gelezen