Italiaanse politie bevrijdt vrouw die 22 jaar werd opgesloten door eigen broer

De ’badkamer’ van de 67-jarige vrouw. © CARABINIERI

De Italiaanse politie heeft in het stadje Campobasso een Italiaanse vrouw bevrijd die 22 jaar gevangen werd gehouden door haar eigen broer. De 67-jarige vrouw kon bevrijd worden na een anonieme tip aan de politie.

Redactie

In 1995 trok de vrouw, die kort daarvoor haar man was verloren, tijdelijk in bij haar broer en schoonzus. Dat tijdelijke werden uiteindelijk 22 lange jaren. Haar broer en schoonzus sloten haar op in een kamer naast een schuurtje zonder verwarming. De kamer was maar via een kant te bereiken en haar broer deed de kamer van buitenaf op slot.

Mishandeld

De vrouw mocht er niet zomaar uit, en mocht alleen onder strikte supervisie naar buiten en contact met anderen hebben. Ook mocht ze zich maar eens per maand wassen en werd ze zowel fysiek als mentaal mishandeld. Zelfs een bezoek aan het graf van haar man werd haar verboden.

Toen de politie haar bevrijdde, werd ze geprezen om haar veerkracht. „Ondanks het verlies van haar vrijheid en haar waardigheid bleef ze sterk, ze wilde in leven blijven”, aldus een woordvoerder. De vrouw zou nu in een tehuis verblijven, aldus Italiaanse media. Over de identiteit van zowel het slachtoffer als de daders doet de politie nog geen uitspraken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws