Menselijke resten gevonden in zoektocht naar studente Sumanta (22)

In de zoektocht naar Sumanta zijn menselijke resten gevonden. © Michel van Bergen

Er is een doorbraak in de jarenlange, intensieve zoektocht naar het lichaam van de in 2018 verdwenen en omgebrachte studente Sumanta Bansi (22) uit Hoorn. De in juli tot 15 jaar cel veroordeelde Manodj B. heeft dinsdag tijdens een verhoor bij de recherche, opgebiecht waar hij het lichaam zou hebben gedumpt.

Mick van Wely

Direct na het verhoor zijn rechercheurs met Manodj B. naar een locatie in Hoorn gegaan. Daar zijn inmiddels menselijke resten aangetroffen. Sharmila, de moeder van Sumanta, heeft zeer geëmotioneerd gereageerd.

Het is een andere plek dan waar eerder gezocht is. Dat was in natuurgebied De Hulk en bij het Robbenoordbos nabij de Afsluitdijk. De politie doet nu onderzoek op de plek. Het Openbaar Ministerie komt dinsdagmiddag met een kort bericht naar buiten over het onderzoek.

Bij Hoorn zijn in de zoektocht naar Sumanta menselijke resten gevonden. © Michel van Bergen

De Telegraaf deed samen met Theo Hiddema, de nieuwe advocaat van B., een dringend beroep op de tot 15 jaar veroordeelde ex-minnaar van de jonge vrouw, om in het belang van de familie eindelijk het geheim prijs te geven. Na gesprekken tussen Hiddema met de advocaat-generaal die het hoger beroep doet in de zaak, is besloten om Manodj B. te horen. De verhoren zijn dinsdag om 11 uur begonnen. Hiddema zal later met een reactie komen.

Forensisch experts in witte pakken bij Hoorn. © Michel van Bergen

Direct na het verhoor zijn rechercheurs met Manodj B. naar een locatie in Hoorn gegaan. Het is een andere plek dan waar eerder gezocht is. Dat was in natuurgebied De Hulk en bij het Robbenoordbos nabij de Afsluitdijk. De politie doet nu onderzoek op de plek. Het Openbaar Ministerie komt dinsdagmiddag met een kort bericht naar buiten over het onderzoek.

Sumanta studeerde biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze komt oorspronkelijk uit Suriname. De studente betrok in 2017 een kamer bij de familie B. in Hoorn. Daar kreeg ze een heimelijke verhouding met de getrouwde Manodj B. (42). Ze raakte twee keer zwanger van hem. De eerste keer liet ze het ongeboren kind weghalen, de tweede keer weigerde ze dat. Mogelijk lag daarin het motief voor het doden van Sumanta.

 © Telegraaf

Manodj B. heeft altijd ontkend Sumanta om het leven te hebben gebracht. De rechtbank veroordeelde hem in juli tot 15 jaar cel. Volgens de rechtbank kon niet worden bewezen dat Manodj de dood zorgvuldig voorbereidde. De rechtbank acht wel bewezen dat Manodj Sumanta opzettelijk om het leven bracht en haar lichaam verstopte. In door de politie afgeluisterde gesprekken had B. verteld dat hij Sumanta met een mes had gedood. Hij was ook de laatste die haar levend had gezien, zo concludeerde de rechtbank. Dat B. nooit vertelde waar hij het lichaam had verborgen. rekende de rechtbank hem zwaar aan.

De Telegraaf stond in de afgelopen in nauw contact met de ouders van Sumanta in Suriname. Moeder Sharmila: „Dwarka kan zijn zoon tenminste nog opzoeken in de gevangenis. Ik kan mijn dochter nooit meer spreken. Hij heeft 15 jaar, wij hebben levenslang”, zei de in juli in de rechtbank. Ze hoopten dat Manodj B., eventueel in ruil voor strafkorting, aan zou geven waar het lichaam ligt.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws