Online talkshow over ondersteuning zorgverleners van dementerende mensen door zelf dementie te ervaren

 © John Peters

Maastricht -

Alzheimer onderzoekfonds Limburg houdt 11 oktober vanaf 19.30 uur een online talkshow over de aanpak van dementie in de zorg. Centraal thema is project INTenSE, waarbij zorgverleners zelf in de huid kruipen van dementerende mensen om zodoende een beter beeld te krijgen van de leefwereld van hun cliënten.

Redactie

„Te gast zijn Niels Janssen en Hannah Christie van Alzheimer Centrum Limburg. Zij werken voor het INTenSE-project en hebben een toolkit ontwikkeld om zorgmedewerkers en mantelzorgers te ondersteunen door ze zelf dementie te laten ervaren”, schrijft de organisatie.

Naast Janssen en Christie schuiven Leroy Verhoeven (casemanager Hulp bij Dementie Maastricht Heuvelland) en Ela Savu (GZ-psycholoog in het Maastricht UMC+) aan. De presentatie van het webinar is in handen van Kirsten Paulus.

Lees ook: Op zoek naar hoop in het Alzheimer Café: ‘Dementerende gevaar op de weg? Trek dan de bougiedoppen los’

Gestaag

In Nederland lijden op het moment meer dan 290.000 mensen aan dementie en dat aantal groeit volgens de initiatiefnemers gestaag. „Reden voor Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+ om zich te focussen op het beter omgaan met mensen met dementie. Het Europese project INTenSE brengt veel nieuwe en vooral praktische inzichten, biedt voorbeelden en simulaties, bijvoorbeeld via een virtuele dementie-tour en rollenspelen. Ook zijn er oefeningen met virtualrealitybrillen, waarin we ervaren wat mensen met dementie zien.”

Mensen die de show willen bijwonen kunnen zich aanmelden via samenvooruitmetdementie@gmail.com of 06-50739831. Zij ontvangen daarna een link en wachtwoord waarmee kan worden ingelogd. Vermeld bij de aanmelding naam, telefoonnummer en adres. Deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.intenseprojectdementia.eu.

Meest gelezen

Eijsden-Margraten

Gemeenteberichten