Boek met gedichten en foto’s als postuum eerbetoon aan Susterenaar Ad van Mierlo

 © Ad van Mierlo

Susteren -

Vijf jaar na zijn overlijden komt er een boek met tweehonderd gedichten en tientallen voorbeelden van schilderijen en beelden van Susterenaar Ad van Mierlo op de markt. Hij overleed op 12 juli 2017 op 71-jarige leeftijd.

Silke van Deelen

Van Mierlo wordt in het voorwoord van het boek van de hand van Evert Zits en Peet Adams gekarakteriseerd als een kleurrijk veldboeket met een breed scala kunstzinnige talenten. Hij was in de hele provincie bekend als de rentmeester van Consortium Grensmaas die het overleg met boeren en andere grondbezitters voerde voor de grondverwerving om onder meer het project Grensmaas mogelijk te maken. Van Mierlo slaagde er vrijwel altijd in om tot minnelijke oplossingen te komen. Maar hij was veel meer dan rentmeester: schrijver, dichter, schilder, beeldhouwer, kunstminnaar, criticus, hulpverlener, dromer en twijfelaar. En raadslid, voorzitter van de Stichting Heiligdomsvaart en beschermheer van harmonie Cecilia.

Speciale plek

Susteren had een speciale plek in zijn hart. Veel van zijn gedichten gaan over het dorp. Soms lyrisch, soms dromerig, maar ook kritisch en scherp. Hij verstond de kunst de kleine dingen van het leven te duiden . Liefde en vriendschap maakte hij tastbaar en herkenbaar. Maar in zijn gedichten hekelde hij ook de politieke mallemolen en maatschappelijke misstanden.

Van Mierlo dichtte, schilderde en beeldhouwde in stilte. Hij hield er niet van op de voorgrond te staan. Met de uitgave van het boek 200 gedichten van mich veur dich geven de Natuurvrienden Susteren Ad van Mierlo uiteindelijk toch een podium.

Het boek is te bestellen via NatuurvriendenSusteren@gmail.com en kost 28 euro.

Meest gelezen

Gemeenteberichten