Shefali Duggal volgt Pete Hoekstra op als Amerikaanse ambassadeur voor Nederland

Shefali Razdan Duggal volgt Pete Hoekstra op als Amerikaans ambassadeur voor Nederland. © ANP/SIPA USA

De Amerikaanse Senaat heeft de nominatie van Shefali Razdan Duggal als nieuwe Amerikaanse ambassadeur voor Nederland goedgekeurd. Duggal volgt Pete Hoekstra op, die in januari 2021 zijn functie neerlegde nadat president Donald Trump de presidentsverkiezingen verloor.

Redactie

Duggal is op het moment nog niet in Nederland en moet eerst nog worden ingezworen. Daarna zal ze haar geloofsbrief aan Koning Willem Alexander overdragen.

De Amerikaanse president Joe Biden droeg in maart van dit jaar de 50-jarige Shefali Razdan Duggal voor als nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten voor Nederland. Deze nominatie moest nadien nog door de Amerikaanse Senaat worden goedgekeurd.

Duggal is geboren in India en verhuisde op 2-jarige leeftijd met haar familie naar het Amerikaanse Pitssburgh. In de afgelopen jaren vervulde ze meerdere rollen binnen de Democratische partij. Zo was ze onder meer vrijwilliger voor Democratische Senator Ted Kennedy en was ze betrokken bij de presidentscampagnes van Al Gore en Hillary Clinton. In aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2020 zat ze in het Nationale Financiële Comité van Biden en was ze co-voorzitter van de vrouwenbeweging die campagne voerde voor Biden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws