OM wil acht van negen witwasverdachten in zaak rond Frits van Eerd langer vasthouden

De inval van de FIOD en de politie bij Frits van Eerd in Heeswijk-Dinther trok dinsdag veel aandacht. © ANP/HH

Het OM wil acht van de negen verdachten in de geruchtmakende witwaszaak rondom de Drentse Theo E., waarin de naam van Jumbo-topman Frits van Eerd prominent voorkomt, langer vasthouden. Een 33-jarige man uit Assen is donderdag vrijgelaten, maar blijft ook verdachte.

Pascal KuipersBron: De Telegraaf

Sinds de inval van de FIOD afgelopen dinsdagochtend in onder meer de woning van Van Eerd gonst het van de geruchten die maar moeilijk kunnen worden gecontroleerd. Jumbo zwijgt en verwijst naar een summiere verklaring op haar website, en zegt dat de zaak Van Eerd persoonlijk betreft, en niet het supermarktconcern.

Voorgeleiding

Feit is dat donderdag duidelijk wordt of het al dan niet tot een voorgeleiding gaat komen. „Dat maakt het OM in de loop van de middag bekend”, zegt de woordvoerder. „Als het tot een voorgeleiding komt, zal dat een besloten zitting zijn in de rechtbank Noord-Nederland. Bekendmaking gaat via onze website en we laten hierover een twitterbericht uitgaan. Dan melden we ook om welke verdachten het gaat.”

Mocht de officier besluiten dat er geen voorgeleiding komt, dan worden de verdachten die in bewaring zijn gesteld doorgaans vrijgelaten. Of het in deze specifieke zaak dan ook zo zal lopen, en of het een of enkele van de negen verdachten betreft, daarover doet het OM geen uitspraak.

Lees ook: Bij Jumbo-topman Frits van Eerd draait alles om snelheid

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws