Eerste voorstelling over dementie openbaar te bezoeken in Maaspoort Venlo

 © Maaspoort Venlo.

Venlo -

In De Maaspoort in Venlo staat 24 september om 20.15 uur de voorstelling ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ van Matzer Theaterproducties op het programma.

Deze voorstelling over dementie is openbaar te bezoeken. Daarnaast zijn er ook drie besloten voorstellingen in oktober en november voor zorgprofessionals, mantelzorgers, familieleden van mensen met dementie en vrijwilligers. Partners zoals Werkgroep Dementie Venlo, Gemeente Venlo afdeling Zorg en Cultuur en Saaraanhuis Venlo doen mee aan dit project.

Madeleine Matzer

‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ gaat over hoe een moeder dementie krijgt en de wijze waarop haar kind hiermee omgaat. Er wordt ontroerend en met humor omschreven hoe de situatie hen juist dichterbij elkaar brengt dan ooit tevoren. De voorstelling is geschreven door gerenommeerd theatermaakster Madeleine Matzer, die zelf ook heeft meegemaakt dat haar moeder dementie kreeg en dit verhaal op het podium wilde brengen. In de veertien jaar dat Matzer voor haar eigen moeder zorgde, noteerde ze uitspraken, gedachten en leerpunten: het uitgangspunt voor de tekst. De voorstelling wordt gespeeld door actrice Juul Vrijdag met livemuziek van Helge Slikker. Na de voorstelling zal er een nagesprek plaatsvinden in de zaal.

Klik hier voor de ticketverkoop.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Peel en Maas

Gemeenteberichten