Tevreden Ekkelenkamp over FC Antwerp: ’Van Bommel is een trainer die heel eerlijk is’

Jurgen Ekkelenkamp in het shirt van Antwerp. © Anp/HH

Antwerpen -

Jurgen Ekkelenkamp kon zich een beter begin bij zijn nieuwe club Royal Antwerp FC niet wensen. De 22-jarige middenvelder, die vorige maand overkwam van Hertha BSC, is direct een belangrijke waarde in het elftal van trainer Mark van Bommel. Met vier assists in zijn eerste zes duels heeft Ekkelenkamp een flink aandeel in de goede competitiestart van de club.

onze verslaggever

Antwerp won de eerste negen competitiewedstrijden en gaat daarmee riant aan kop in de hoogste Belgische klasse. „Dat is sinds 1930 niet meer voorgekomen”, vertelt Ekkelenkamp in Zeist, waar hij zich deze week meldde voor de komende twee oefenwedstrijden tegen Jong België (vrijdag) en Jong Roemenië (dinsdag). „Je merkt dat de prestaties veel losmaken, bij de fans en de mensen in Antwerpen. Het wordt veel benoemd.”

Lees ook: Royal Antwerp FC, dankzij Ollanders herrezen uit De Hel

Ekkelenkamp debuteerde in het seizoen 2017/2018 in het eerste elftal van Ajax, maar een echte doorbraak bleef uit. Vorig jaar zomer maakte de in Zeist geboren voetballer de overstap naar Hertha, maar ook bij die Bundesligaclub groeide Ekkelenkamp niet uit tot een basisspeler.

Tips van Van Bommel

„Ik had bij Hertha drie trainers in één jaar, dan is het lastig om je plek te vinden”, aldus Ekkelenkamp, die ook in de belangstelling van Club Brugge stond. Uiteindelijk koos hij toch voor Antwerp. „Ik had een goed gevoel bij de gesprekken met Van Bommel en Marc Overmars. Ik voelde echt het vertrouwen. Van Bommel zei: ik denk dat je een hele belangrijke speler gaat worden.”

Mark van Bommel © ANP

Van Bommel speelde zelf ook op het middenveld. „Dat is een voordeel, hij kan mij tips geven. Van Bommel is een trainer die heel eerlijk is, naar elke speler toe”, zegt Ekkelenkamp, die Antwerp de voorbije transferperiode met Vincent Janssen en Calvin Stengs nog twee Nederlanders zag halen. „Natuurlijk trek je als landgenoten wat meer met elkaar op, maar er is geen sprake van kampjes ofzo. De sfeer is heel relaxed.”

Vier seizoenen

Ekkelenkamp ondertekende een contract voor vier seizoenen bij Antwerp. Hij ziet het niet als tijdelijke stap om het straks weer in een wat grotere competitie te proberen. „Het ging er voor mij nu vooral om om weer aan spelen toe te komen. Die keuze pakt voorlopig goed uit.”

Luister ook naar de voetbalpodcast van De Limburger.

Dylan Vente zei zelf over zijn vele doelpunten: ik schiet ze er op dit moment met mijn reet nog in. © De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws