Van Gaal vreest dat Depay en Berghuis ontbreken tegen België

Louis van Gaal informeert bij Memphis Depay hoe het gaat. © ANP / ANP

Warschau -

Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal vreest dat hij zondag in de laatste groepswedstrijd in de Nations League tegen België geen beroep kan doen op Memphis Depay en Steven Berghuis. Depay viel in de met 2-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Polen kort na rust uit met een hamstringblessure, Berghuis liet zich een kwartier voor tijd wisselen vanwege rugklachten.

Redactie

„Dat Memphis er met zo’n blessure af gaat, voorspelt niet veel goeds”, zei Van Gaal. „Ik denk niet dat hij gaat spelen zondag. En Berghuis denk ik eigenlijk ook niet. Want een rugblessure duurt meestal langer dan een paar dagen.”

Steven Berghuis viel goed in, maar kon door rugklachten de wedstrijd niet uitspelen. © ANP / ANP

Berghuis begon op de bank, maar moest al na een minuut zijn trainingspak uittrekken omdat Teun Koopmeiners na een tik op zijn hoofd niet verder kon. „Er moet bij Teun nog een scan gemaakt worden, maar ik begreep dat hij zich al wat beter voelt”, aldus Van Gaal.

Lees ook: Het rapport van Oranje: twee internationals scoren een 7,5

„We hebben geen risico met hem genomen. En ook niet met Frenkie de Jong. Hem hebben we in de rust uit voorzorg gewisseld omdat hij wat spanning op z’n spieren had. Maar Frenkie kent zijn eigen lichaam goed en hij denkt dat hij zondag wel kan spelen.”

Zorgen om Teun Koopmeiners. © ANP / ANP

Aanvoerder Van Dijk: fijne avond voor Oranje

Van Dijk is content na de zege. © ANP / AFP

Aanvoerder Virgil van Dijk van het Nederlands elftal was zeer te spreken over de gewonnen Nations League-wedstrijd in en tegen Polen (0-2). „Dit was gewoon een fijne avond voor ons”, zei de verdediger van Liverpool. „In een geweldig stadion tegen een moeilijke tegenstander. Maar we speelden gewoon goed.”

Oranje kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Cody Gakpo, die een lange en fraaie aanval van Oranje afrondde. „Daar zat alles in. Daar kan ik van genieten.”

Voor het eerst dit jaar wist het Nederlands elftal de ‘nul’ te houden. „Het was zaak om heel gedisciplineerd te blijven in de laatste tien minuten en zorgen dat we de wedstrijd over de streep zouden trekken”, aldus Van Dijk. „Ook de invallers speelden een uitstekende rol. We hebben een goede pot gespeeld en verdiend gewonnen. Dit was een goede prestatie.”

Gerelateerde berichten

Ander nieuws