Bondscoach Van Gaal is blij met ‘de nul’ en ‘wereldgoal’ Oranje: ‘Ik sprong na de 1-0 van de bank af, dat doe ik normaal gesproken niet’

Debutant Remko Pasveer hield de ‘nul’. © ANP / ANP

Warschau -

Bondscoach Louis van Gaal had na de gewonnen groepswedstrijd van Oranje in de Nations League tegen Polen (0-2) veel redenen om tevreden te zijn. Zo was Van Gaal blij dat zijn elftal voor het eerst dit jaar de ‘nul’ had gehouden. De bondscoach had genoten van de manier waarop beide doelpunten tot stand kwamen.

Redactie

„Ik sprong na de 1-0 van de bank af, dat doe ik normaal gesproken niet. Maar dit was een topgoal, een wereldgoal. Die tweede trouwens ook”, aldus Van Gaal, die Cody Gakpo al vroeg de score zag openen. Na een uur spelen verdubbelde Steven Bergwijn de voorsprong.

„De belangrijkste ontwikkeling moet bij ons plaatsvinden bij balbezit van de tegenstander. Ik had voor de wedstrijd geëist dat we een keertje de ‘nul’ zouden houden. We hebben het nu tot het einde volgehouden om 90 minuten lang druk op de bal te geven. En we hebben heel weinig weggeven, terwijl er toch een fantastische spits op het veld stond”, zo doelde Van Gaal op Robert Lewandowski. „We hebben alleen te vaak balverlies geleden in simpele situaties. Daardoor hebben zij die twee kansen gecreëerd. Of eigenlijk hebben wij die voor ze gecreëerd door de bal zo makkelijk te verliezen.”

Lees ook: Het rapport van Oranje: twee internationals scoren een 7,5

Van Gaal roemde de invallers Marten de Roon („ik vond hem fantastisch”) en debutant Kenneth Taylor („hij viel heel goed in”). Over de eveneens debuterende doelman Remko Pasveer was de bondscoach ook best tevreden, al gaat hij de 38-jarige Ajacied nog wel aanspreken op bepaalde punten. „Ik heb nog wel wat op hem aan te merken. Maar hij hield wel de ‘nul’, dat is belangrijk. Al deden we dat met het hele team. Remko had geluk dat iedereen z’n functies heel goed uitvoerde bij balbezit van de tegenstander.”

Gerelateerde berichten

Ander nieuws