Frits van Eerd treedt tijdelijk terug als hoogste baas Jumbo

Frits van Eerd. © Eran Oppenheimer

Veghel -

Frits van Eerd treedt tijdelijk terug als algemeen directeur van Jumbo. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

onze verslaggeverBron: De Telegraaf

Van Eerd is door het OM als medeverdachte gehoord in een omvangrijke witwaszaak. Het bedrijf noemt het terugtreden van de hoogste baas ’in het belang van Jumbo’. „Het maakt het ook mogelijk voor Frits om zich volledig te concentreren op zijn persoonlijke situatie.”

Het tijdelijk terugtreden van de algemeen directeur komt overeen met het dringende advies dat Steven Schuit, hoogleraar corporate governance aan Nyenrode Business University eerder deze week gaf in De Telegraaf. „Het beste kondigt hij zelf aan dat hij tijdelijk terugtreedt om ruimte te maken voor een volledig onderzoek”, aldus Schuit. „Zo haal je de spanning eraf. Hij kan beter elke schijn vermijden dat hij nu op enige manier betrokken is bij het onderzoek en het bedrijf.”

De familie, de raad van commissarissen van Jumbo en de supermarktketen zelf spreken van een ’moedig’ besluit. De overige leden van het directieteam nemen de taken van Van Eerd voorlopig waar, maar zoeken ook iemand die de functie van algemeen directeur kan waarnemen: „Uiteraard heeft dit consequenties voor de aansturing van Jumbo. We verwachten op korte termijn hierover meer te kunnen mededelen.”

Lees ook: FIOD op de stoep bij Frits van Eerd van Jumbo: zijn passie voor autosport lijkt hem in de problemen te brengen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws