Rondleiding met uitleg over de Slag om Stevensweert tijdens de Maand van de Geschiedenis

 © VVV Stevensweert

Stevensweert
Silke van Deelen

Een gids vertelt ter plekke over de Slag om Stevensweert tijdens een rondleiding op 2 oktober. Dit in het kader van de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland.

Honderden musea, bibliotheken, boekhandels en culturele instellingen organiseren in de maand oktober activiteiten rondom het jaarthema Wat een ramp!. Naast rondleidingen, tentoonstellingen en lezingen zijn er ook kinderprogramma’s, theatervoorstellingen en wandelingen.

Slag om Stevensweert

Zo rustig als het tegenwoordig in Stevensweert is, zo lawaaierig was het er zo’n 300 jaar geleden. Op 30 september 1702 brak de hel los in de vesting langs de Maas: Stevensweert werd belegerd. Een gids vertelt ter plekke de geschiedenis van de vesting. Waarom werd deze gebouwd? En wat is er nu nog van terug te zien? De rondleiding duurt van 13.00 tot 14.30 uur en wordt georganiseerd door VVV Stevensweert. Reserveren is verplicht en kan tot een dag voorafgaand aan de wandeling via deze link.

Meer informatie is verkrijgbaar via www.maandvandegeschiedenis.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten