Video: Trein met 250 passagiers ontspoord tussen Weert en Kelpen-Oler, geen gewonden

De situatie rond de ontspoorde trein, met reacties van passagiers en woordvoerder René van Tulden van de Veiligheidsregio. © Track 88

Tussen Weert en Kelpen-Oler is even na middernacht een deel van een passagierstrein ontspoord. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Er waren volgens ProRail ongeveer 250 passagiers aan boord.

RedactieBron: ANP

Het gaat om het voorste deel van de trein dat uit de rails is gelopen. Het treinstel stond nog wel rechtop. De oorzaak van de ontsporing is nog niet bekend. Mogelijk lag er iets op het spoor, maar daarover is nog geen duidelijkheid.

De trein strandde vlak voor de spoorbrug over het Kanaal Wessem-Nederweert, vanuit Weert gezien. De conducteur maakte een rondgang door de trein maar zag geen gewonden, laat de NS weten.

Hulpdiensten bij de plek waar de trein strandde. © Track 88

Andere trein

De woordvoerder van de NS meldt verder dat reizigers uit de gestrande trein konden overstappen op een trein die volgens dienstregeling kwam vanuit Roermond, maar dus niet verder kon rijden richting Weert. Die trein reed vervolgens terug naar Roermond. Een deel van de passagiers richting Weert kon ter plekke in een busje naar Weert stappen. Om het overstappen veilig te laten verlopen werd het verkeer op de A2 tijdelijk stilgelegd. Een deel van de trein kwam tot stilstand op het viaduct over de snelweg.

Jongeren

In de trein zaten veel jongeren die op de kermis in Weert waren geweest of op een housefestival in het Klokgebouw in Eindhoven.

Lees ook: Passagiers ontspoorde trein: ‘We dachten echt even dat hij om zou vallen’

Door het volledig stilgevallen treinverkeer konden zo’n 150 mensen niet meer weg van het station in Weert. In afwachting van de komst van bussen werden ze opgevangen in het gemeentehuis van Weert, even verderop.

Er is zondag tot zeker 18.00 uur geen treinverkeer tussen Weert en Roermond mogelijk, meldt NS.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een andere trein komt aan op de plek. © De Limburger

.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Leudal

Gemeenteberichten