Feestband Träcksäck verloor zangeres maar besluit nu toch om door te gaan

Archiefbeeld van Träcksäck. © Loraine Bodewes.

Ze bestaan pas kort, maar de Limburgse feestband Träcksäck kreeg het al meteen flink voor de kiezen in de eerste maanden. Het verlies van zangeres Mirriam hakte er flink in. Toch heeft de band besloten door te gaan.

Redactie

Dat heeft de band rond de accordeonisten Tren van Enckevort en Bart Storcken maandag bekendgemaakt. Midden in het festivalseizoen overleed de zangeres van de band waarna alles stil werd gelegd. „We hebben gepraat en gehuild,” zegt Bart Storcken. „Maar ook gelachen. Want de herinneringen zijn mooi en warm.”

Uiteindelijk is er besloten om toch vol overtuiging door te gaan, valt in een persbericht te lezen. Vrijdag zal de nieuwe single Same zien uitkomen. „Juist nu te komen met een liedje dat het leven viert. Een liedje over samenzijn. Een vrolijk liedje, en onze señorita Mirriam zingt mee.” Tren van Enckevort: “Het liedje gaat over samenzijn, over het gevoel het leven met elkaar te willen delen. Dat is precies wat wij als band nu voelen.”

Same zien is de derde single van het debuutalbum Laeve in de brouwerie. Volgende maand begint Träcksäck vervolgens met het maken van een nieuw album.

Lees ook: Met dit nieuwe album willen Tren van Enckevort en Bart Storcken de accordeon uit de foute hoek trekken

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws