Club Extra: voor kinderen uit de gemeente Weert die extra aandacht nodig hebben bij sport- en cultuuractiviteiten

 © Punt Welzijn

Weert
Silke van Deelen

Kinderen van 7 tot en met 13 jaar kunnen vanaf 5 oktober weer worden aangemeld voor Club Extra; een jaarprogramma bedoeld voor kinderen die lastig aansluiting vinden bij reguliere sport- en cultuuractiviteiten.

Club Extra wordt aangeboden vanuit de samenwerking tussen RICK, PGZ, Stichting Choice 4 Sport en Punt Welzijn. ‘Extra’ verwijst naar kinderen die gedragsproblemen hebben of waarbij sprake is van een (licht)verstandelijke of zintuiglijke beperking. De kinderen kunnen een keuze maken tussen sport- en beweegactiviteiten of cultuuractiviteiten (tekenen, schilderen, toneelspelen, muziek en dans). Bij de activiteiten zijn minimaal twee professionals aanwezig. In een klein groepje van maximaal acht kinderen, met heel veel aandacht en persoonlijke begeleiding, beleven de kinderen plezier aan sport of cultuur en maken ze groeiontwikkelingen door.

Club Extra vindt vanaf 5 oktober plaats op iedere woensdag van 16.00 tot 17.00 uur. Kinderen van 7 tot en met 13 jaar kunnen zich aanmelden. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd. Vóór deelname aan de eerste activiteit vindt er altijd een kennismakingsgesprek plaats.

De sport- en beweegactiviteiten vinden plaats bij Sportzaal KEC (Beatrixlaan 3 in Weert). Zie ook www.puntwelzijn.nl/activiteiten/clubextra. De cultuuractiviteiten vinden plaats bij RICK (Wilhelminasingel 12 in Weert). Zie ook www.rickraakt.nl/clubextra.

Meest gelezen

Weert

Gemeenteberichten