Spanje met late zege op Portugal naar finaleronde Nations League

Alvaro Morata heeft op slag van tijd Spanje aan de zege en de Final Four van de Nations League geholpen.  © EPA

Spanje heeft zich als vierde en laatste land geplaatst voor de finaleronde van de Nations League.

Redactie

De ploeg van bondscoach Luis Enrique troefde Portugal in groep 2 af door de onderlinge slotwedstrijd in Braga met 1-0 te winnen. Alvaro Morata maakte in de 88ste minuut het enige doelpunt. De spits kon de bal binnentikken na voorbereidend werk van invaller Nico Williams.

Spanje verdrong Portugal daardoor van de eerste plek en plaatste zich met 11 punten, 1 punt meer dan Portugal, voor de Final Four. Spanje gaat in juni volgend jaar met Nederland, Kroatië en Italië strijden om de eindzege in de derde editie van de Nations League.

De finaleronde wordt hoogstwaarschijnlijk in Nederland gehouden. De Europese voetbalbond UEFA wijst de organisatie formeel pas in januari toe, maar van de vier finalisten heeft alleen Nederland zich kandidaat gesteld. Oranje won groep 4 met 16 punten, Kroatië eindigde met 13 punten aan kop in groep 1 en Italië zegevierde met 11 punten in groep 3.

Tsjechië degradeerde uit de A-divisie door in Sankt Gallen met 2-1 te verliezen van Zwitserland. Remo Freuler en Breel Embolo maakten in de 29ste en 30ste minuut de doelpunten voor het thuisland. Bij Tsjechië had Václav Cerny van FC Twente een basisplaats.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws