Heemkundevereniging Roggel op zoek naar foto’s, informatie en anekdotes van en over studentenclubs

 © Heemkundevereniging Roggel

Roggel -

De Heemkundevereniging Roggel is op zoek naar foto’s, informatie en anekdotes van en over zogenoemde studentenclubs, die midden vorige eeuw populair waren.

Rob van Deurzen

Midden vorige eeuw kenden veel Limburgse plaatsen een zogenoemde studentenclub, een zelfstandige vereniging van jongelui (12 tot 25 jaar) die na het basisonderwijs verder gingen studeren. Vooral in de vakanties waren zij actief om de jongelui enig vertier te bieden. „Legendarisch waren de zomerkampen, trektochten en sportevenementen die jaarlijks werden georganiseerd”, memoreert Harry Manders van de Heemkundevereniging Roggel (HVR). Op de site van de heemkundevereniging (www.heemkunderoggel.nl) staat een verhaal over het reilen en zeilen van St. Don Bosco in Roggel. Graag krijgt de HVR aanvullingen in de vorm van verhalen, anekdotes en foto’s.

Reageren kan via hjhm.manders@gmail.com.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Leudal

Gemeenteberichten