ANBO zet bijzondere senioren in het zonnetje: welke oudere verdient een bloemetje?

ANBO wil senioren die het verdienen op Nationale Ouderendag een bloemetje overhandigen. © ING Image

Maastricht -

Vrijdag 7 oktober is het Nationale Ouderendag. Reden voor de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) om Limburgse senioren, die dat verdienen, een bloemetje te overhandigen. Iemand aanmelden kan nu.

Redactie

„Senioren zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving. De Dag van de Ouderen is bij uitstek geschikt om daar nog eens extra aandacht voor te vragen”, motiveert ANBO het initiatief.

De organisatie mikt vooral op ‘ouderen die bijvoorbeeld erg actief zijn voor hun buurt, veel werk verzetten als mantelzorger of iedereen helpen die hulp nodig heeft’.

Lees ook: Zo sluw werd hoogbejaard paar in Geleen thuis van juwelen beroofd: ‘Die immense brutaliteit, ik kan dat niet meer verwerken op mijn leeftijd’

Mensen die zo iemand kennen en hem of haar graag in het zonnetje willen zetten, kunnen deze persoon online aanmelden. „Uit alle inzendingen kiest ANBO de drie mooiste, meest opvallende en ontroerende verhalen. Deze drie toppers krijgen op 7 oktober een bloemetje.”

Iemand voordragen kan hier.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten