‘Politie rijdt voor ontvoeringen ingerichte bus in Eindhoven klem’

 © ANP

Als agenten woensdagavond de achterdeur van een verdachte bestelbus opentrekken, zien ze plastic van het plafond tot aan de vloer hangen. Speciaal ingericht voor onderwereldklusjes. Dezelfde bus zou eerder zijn gebruikt bij een ontvoering, twee mannen worden aangehouden.

Redactie

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De witte bestelbus wordt woensdag rond 23.00 uur klemgereden tussen de hoge flats in stadsdeel Tongelre, vlakbij de doorgaande weg van Helmond naar Eindhoven. Agenten in kogelwerende vesten trekken vervolgens twee mannen, beiden met zwarte capuchontruien, uit het voertuig. Hoe de politie precies bij het busje uitkomt, wil zij niet zeggen. Het zou gaan op een tip over „verdachte omstandigheden”.

De bus is duidelijk geprepareerd met het doel om er dubieuze klusjes mee uit te voeren. De complete binnenkant van de bus is bedekt met doorzichtig plastic, zowel de zijwanden als de vloer. In de hoek staat een koelbox. „De twee mannen konden daar geen logische verklaring voor geven”, reageert een woordvoerder van de politie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws