Cursus bier brouwen voor beginners in museum Melderslo

Melderslo -

Gilde Dionysos verzorgt vanaf woensdag 2 november weer een cursus bier brouwen voor beginners in de Museumbrouwerij van Streekmuseum De Locht in Melderslo.

Deze cursus wordt gegeven aan een kleine groep van acht tot tien personen en bestaat uit één avond theorie (woensdag 2 november) en één hele dag praktijkdag (zaterdag 12 november of zaterdag 19 november). Gilde Dionysos is het Noord-Limburgs gilde voor het maken van bier, likeur en wijn.

Tijdens de praktijkdag brouwen de cursisten in groepjes onder begeleiding zelf een speciaalbier. Na de cursus is iedereen, eventueel onder begeleiding van een ervaren bierbrouwer van het gilde, in staat om thuis eigen bier te brouwen.

Enkele maanden later is er een zogeheten terugkomdag waarop het eerste zelf gebrouwen bier wordt gekeurd en gezamenlijk geproefd. De cursisten ontvangen daarvan een oorkonde. De cursus omvat onder meer een cursusboek en een pakket ingrediënten voor het brouwen van circa twintig liter eigen bier.

Klik hier voor meer informatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Horst aan de Maas

Gemeenteberichten