’Miljoenen’ gevonden in witwaszaak waarin ook Jumbo-baas verdachte is

Het huis van de hoofdverdachte werd door de Fiod twee weken geleden doorzocht. © ANP/HH

Bij de verdachten rond de witwaszaak waarin ook Jumbo-topman Frits van Eerd verdachte is, zijn grote sommen contant geld gevonden. Dit bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Redactie

Twee weken geleden deed justitie bij woningen en panden in Drenthe, Groningen en Noord-Brabant invallen. Volgens bronnen zou hierbij voor miljoenen aan contanten zijn aangetroffen, maar daarover laat de woordvoerder zich niet uit. Hij wil ook niet zeggen of er bij Van Eerd of de hoofdverdachte in de witwaszaak, Theo E., contanten zijn gevonden.

Woensdag werd bekend dat deze 58-jarige hoofdverdachte zestig dagen langer blijft vastzitten. De man uit Aa en Hunze zit in beperkingen en mag dus alleen met zijn advocaat contact hebben.

Lees ook: ‘Hummer en trailer linken Jumbo-topman Frits van Eerd met hoofdverdachte’

De zaak draait om het witwassen van geld en goederen via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. In totaal zijn er negen verdachten.

Van Eerd is op vrije voeten, maar hij trad zich vorige week vrijdag wel tijdelijk terug als topman van Jumbo. De overige directieleden nemen zijn taken voorlopig waar, maar zijn naar verluidt op zoek naar versterking.

Lees ook: Heeft hoofdkantoor Jumbo het geheime plan ’code geel’ uit de la gehaald?

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws