Politie geeft beelden vrij van verdachten brutale beroving op klaarlichte dag van 89-jarige vrouw in Maastricht

Politie geeft beelden vrij van verdachten brutale beroving op klaarlichte dag van 89-jarige vrouw in Maastricht. © Politie Eenheid Limburg

Maastricht -

De politie heeft vrijdag beelden vrijgegeven van de verdachten van een brutale beroving van een 89-jarige vrouw in Maastricht.

Redactie

Dinsdag 12 juli wordt de vrouw in haar appartementencomplex op klaarlichte dag op brutale wijze beroofd van haar portemonnee. Vervolgens wordt er middels haar pinpas 800 euro buitgemaakt. Nader onderzoek wijst uit dat de verdachten hun slachtoffer al even ervoor op het oog hadden bij de supermarkt. Daar werd haar pincode ook achterhaald toen ze nietsvermoedend haar boodschappen afrekende.

Die middag gaat de 89-jarige vrouw boodschappen doen in een winkelcentrum in de wijk Malberg. Daar rekent ze af met haar pinpas. Twee mannen houden dit nauwlettend in de gaten en weten op die manier haar pincode te achterhalen. Ze achtervolgen het beoogde slachtoffer vervolgens naar haar woning in een appartementencomplex op het Recessenplein in Maastricht.

Wanneer de vrouw daar tussen kwart voor vier en vier uur in de lift stapt, lopen de twee mannen met haar mee de lift in. Ze pakken het slachtoffer vervolgens bij haar handen vast, bedekken haar ogen en beroven haar van haar portemonnee. De vrouw loopt daarbij verwondingen aan beide polsen op en blijft in geschrokken toestand achter. De twee verdachten gaan vervolgens naar een pinautomaat en pinnen hier met de pas van hun slachtoffer 800 euro.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Maastricht

Gemeenteberichten