Start Formule 1-race in Singapore met uur uitgesteld door hevige regenval

De Grand Prix van Singapore start zondagmiddag ruim een uur later dan aanvankelijk gepland. Om 15.05 uur Nederlandse tijd zullen de coureurs aan het formatierondje voor de start beginnen. Hevige regenval maakte het onmogelijk om op tijd (14.00 uur, 20.00 uur lokale tijd) te beginnen. De hele startprocedure werd daarbij uitgesteld. Inmiddels is het gestopt met regenen en wordt er hard aan gewerkt om het staande water van de baan af te vegen.

Erik van Haren

Naast de lang aanhoudende stortbui, onweede het ook. Eerder in het weekeinde was na de nodige neerslag ook al duidelijk dat het water lang op de baan bleef liggen, zeker op de gedeelten waar nieuw asfalt ligt.

Charles Leclerc start in zijn Ferrari van poleposition. Regerend wereldkampioen Max Verstappen vertrekt in zijn Red Bull vanaf de achtste plaats. Hij moest zaterdag zijn laatste snelle ronde in de kwalificatie afbreken omdat hij anders te weinig brandstof in zijn auto zou overhouden. De Nederlander heeft een theoretische kans op de wereldtitel, maar dan moet hij wel winnen en 22 punten meer scoren dan Leclerc.

Lees ook: Verstappen verspeelt pole-position door zeldzame blunder van team

Gerelateerde berichten

Ander nieuws