Digitaal drieluik voor mantelzorgers met als thema ‘veranderende relaties’

Nederweert
Silke van Deelen

Punt Welzijn, Steunpunt Mantelzorg Beesel en Synthese bieden in samenwerking met mantelzorgondersteuners uit de regio een digitaal drieluik aan over veranderende relaties als een naaste ziek wordt en zorg nodig heeft.

Als een naaste ziek wordt en zorg nodig heeft, dan kan dat een relatie veranderen. Een ouder, kind of partner wordt opeens ook zorggever. Maar hoe ga je eigenlijk om met die nieuwe rol? Wat betekent dat voor je relatie? En hoe kun je hiermee omgaan? Steunpunt Mantelzorg Beesel, Synthese en Punt Welzijn houden hierover drie online bijeenkomsten voor mantelzorgers en professionals uit Weert, Nederweert, Beesel, Horst aan de Maas, Venray en Leudal.

In de eerste online bijeenkomst op woensdag 19 oktober van 19.00 tot 20.00 uur geeft mantelzorgondersteuner Mark Peters algemene informatie over veranderende relaties. Een ervaringsdeskundige deelt zijn verhaal en er worden tips gegeven hoe om te gaan met een veranderende relatie.

In de tweede online bijeenkomst op woensdag 2 november van 19.00 tot 20.00 uur zoomt mantelzorgondersteuner Karin Zwart specifiek in op de veranderingen binnen de partnerrelatie die mantelzorg met zich mee brengt. Een ervaringsdeskundige vertelt weer zijn/haar verhaal.

In de derde online bijeenkomst op woensdag 16 november van 19.00 tot 20.00 uur besteedt Natalia Vermeulen, expert in familiezorg van Mantelzorg NL, aandacht aan de veranderende relaties binnen het gezin/familiesysteem.

Aanmelden kan - ook voor de afzonderlijke bijeenkomsten - via de agenda (activiteiten) op www.puntwelzijn.nl, via mantelzorg@puntwelzijn.nl of tel. 0495-697900.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten