Sherona Wong (14) weer terecht

Sherona Wong. © Facebook

De 14-jarige Sherona Wong is weer terecht. Ze was vorige week maandag weggelopen uit jeugdzorginstelling Via Jeugd in Cadier en Keer, waarna de politie een opsporingsbericht liet uitgaan.

onze verslaggever

Via Facebook maakte haar familie bekend dat Sherona gevonden is. Volgens haar vader zou ze weer terug zijn bij Via Jeugd in Cadier en Keer.

Weglopen komt vaak voor in de gesloten jeugdzorg. Zo werden in de eerste helft van dit jaar 160 tijdelijke vermissingen geregistreerd bij Via Jeugd, dat ook bekend staat als Het Keerpunt. Het merendeel van de jongeren loopt kortstondig weg.

LEES OOK: Veertienjarige Sherona Wong vermist uit Cadier en Keer, politie vraagt hulp van publiek

In een groot deel van deze gevallen laat de politie geen opsporingsbericht uitgaan. Als dat wél het geval is, wordt de verdwijning als urgent beschouwd. Meisjes blijken een kwetsbare prooi te zijn voor mensenhandelaren die hen in de prostitutie laten werken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten