‘Maand van de Mentor’ in teken van werving mentoren

 © Mentorschap Nederland

Heerlen -

De Maand van de Mentor die is bedoeld om nieuwe mentoren te werven én de bestaande mentoren in het zonnetje te zetten, is op zaterdag 1 oktober van start gegaan.

redactie

Sommige mensen kunnen door ziekte of beperking niet goed zelfstandig beslissen over hun zorg en welzijn. Een mentor kan dan uitkomst bieden; iemand die helpt om de regie over het eigen leven te houden. De regionale stichtingen Mentorschap, waaronder Stichting Mentorschap Limburg, hebben een tekort aan vrijwilligers die mentor willen worden. Na professionele scholing kunnen zij mensen helpen besluiten te nemen over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

„De 2.417 mentoren van de regionale stichtingen Mentorschap staan 3.289 Nederlanders bij. Dat is al fantastisch natuurlijk. Tegelijkertijd wachten momenteel bijna 200 mensen op een mentor. We verwachten dat dit aantal de komende jaren blijft groeien en daarom is het werven van nieuwe mentoren belangrijk”, zegt Xandra Leuverink, directeur Mentorschap Nederland.

Maand van de Mentor

De Maand van de Mentor beoogt voornamelijk mentoren te werven, maar heeft tegelijkertijd tot doel de bestaande mentoren in het zonnetje te zetten. Daartoe houden de regionale stichtingen Mentorschap verschillende feestelijke activiteiten. Enkele stichtingen kiezen ervoor extra verdiepingsbijeenkomsten aan te bieden om de kennis van mentoren nog meer te verrijken.

Meer weten over Mentorschap of mentor worden, kijk dan op www.mentorschaplimburg.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten