Werkzaamheden N278: wegafsluiting met grote gevolgen voor busvervoer tussen Maastricht en Heuvelland

 © Harry Heuts

Cadier en Keer -

De N278 tussen Maastricht en Cadier en Keer gaat vanaf maandag 10 oktober op de schop. Dit heeft gevolgen voor het (bus)verkeer.

Redactie

De weg wordt tot en met vrijdag 28 oktober vanaf kruising Akersteenweg/Weg naar Bemelen tot aan rotonde Rijksweg/Bemelerweg afgesloten voor verkeer, fietsers uitgezonderd. Als gevolg hiervan kunnen buslijn 350 tussen Maastricht en Vaals/Aken en ‘scholierenlijnen’ 650 en 659 tussen Maastricht en Gulpen niet via Cadier en Keer rijden.

„Lijn 350 rijdt een omleidingsroute van Maastricht via het Koningsplein, Bergerstraat, Berg en Terblijt, Vilt, Sibbe naar Margraten/Gulpen en vice versa. Reizigers van en naar Cadier en Keer kunnen gebruikmaken van de haltes Koningsplein en Bergerstraat/Vijverdal of reizen via het station”, laat Arriva weten.

Lees ook: Kleinkind niet kunnen ophalen, uur wachten op het station en stampvolle treinen: problemen Arriva houden nog even aan

Scholierenlijnen

Bussen 650 en 659, komend vanaf Gulpen/Margraten, rijden gedurende de werkzaamheden via Sibbe, Vilt, Berg en Terblijt, Vijverdalseweg richting Akersteenweg. Van daaruit wordt de gebruikelijk route gevolgd.

„Reizigers die vanuit Cadier en Keer naar Maastricht/Gulpen (of andersom) willen reizen, zijn aangewezen op een tijdelijke pendeldienst vanaf de reguliere haltes tussen Cadier en Keer en Margraten. In Margraten is via halte Rijksweg een overstap mogelijk op lijn 350 naar zowel Maastricht als Gulpen/Aken.”

Arriva waarschuwt voor afwijkende reistijden en raadt reizigers daarom aan hun rit vooraf te plannen via www.arriva.nl.

Meest gelezen

Vaals

Gemeenteberichten