Ouders Tanja Groen reageren op mogelijke match Dutroux: ‘We hopen het stiekem wel’

Persconferentie met Corrie en Adrie Groen met Peter R. de Vries, bij de aftrap van ‘het jaar van Tanja Groen’. © ANP / ANP

In Schagen loopt de spanning op vanwege het mogelijke verband van de verdwijning van studente Tanja Groen met seriemoordenaar Marc Dutroux. „We zeggen niet: ‘Dit wordt ’m’. Maar we hopen het stiekem wel”, zegt vader Adrie Groen.

Henk Runhaar

In december hoopt de vader van Tanja tachtig jaar te worden, moeder Corrie is twee jaar jonger. Hun grote angst is sterven zonder te weten wat hun dochter overkwam.

Ooit opperde Adrie dat hij zelf wel wilde praten met Marc Dutroux, hij herinnert het zich nog goed. „Dat zal achttien, negentien jaar geleden zijn. Ik heb het Peter R. de Vries toen gevraagd, ik zei: ‘Ik wil die man wel eens spreken. Wat zegt hij als ik het hem nou eens zélf vraag?’ Ik liet het aan Peter over, hij zou de weg wel weten. Maar hij had er geen zin in. Hij hield het af, zei: ‘Een gevangene is gewend om te liegen’.”

Lees ook: Waarom werden DNA-profielen in zaak Dutroux nooit vergeleken met Tanja Groen?

Zoals bij elke ontwikkeling in de vermissingszaak zijn Adrie en Corrie Groen blij met de reuring. „Het is weer lekker in beweging. Het belangrijkste is dat ze niet vergeten wordt. Dat zal ook wel niet. De politie zegt dat er nog nooit zoveel publiciteit is geweest voor een vermissing.”

Lees ook: ‘Dutroux kreeg daags na Tanja’s verdwijning 44.000 gulden op zijn rekening gestort’, over die zin wilde het coldcaseteam vorig jaar meer weten

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws