Remkes haalt uit naar Klaver: ‘Dom’

Bemidellaar Johan Remkes. © ANP / ROBIN UTRECHT

Stikstofgezant Johan Remkes haalt hard uit naar Jesse Klaver die zich onlangs op een filmpje liet ontvallen dat hij vindt dat het kabinet de stikstofadviezen van Remkes heel snel erdoorheen moet jassen, voordat boeren ‘echt zien wat erin staat’. Remkes noemt de uitlatingen ‘dom’.

Redactie

„Een belediging voor boeren”, dat is wat Remkes dacht toen hij het Klaver-filmpje zag. Om meerdere redenen vindt hij het ‘dom’, zei hij in televisieprogramma Buitenhof. „Omdat het onjuist is”, bijvoorbeeld. En: „boeren doen ertoe.” Klaver is in zijn ogen een ‘verstorende factor’.

Klaver waande zich onbespied toen hij de wens uitspraak dat het kabinet het nieuwe stikstofplannen er nu maar snel doorheen moet jassen. Hij had net een interview gedaan met een AD-journaliste en had niet door dat de camera nog liep toen hij de uitlatingen deed.

Eerder waste Remkes ook de oren van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, die de afgelopen maanden meermaals zei dat wat hem betreft de veestapel wordt gehalveerd. „Buitengewoon onverstandig en polariserend”, noemt Remkes dat.

Lees ook: Verplicht uitkopen of niet? Heel wat boeren hebben amper een idee wat ze te wachten staat

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws