Nederlands kweekvlees straks in Aziatische dumplings

 © Jean-Pierre Jans

DELFT -

Kweekvleesbedrijf Meatable heeft in het Singaporese bedrijf ESCO Aster een partner gevonden voor de productie van zijn in de fabriek gemaakt varkensvlees.

onze verslaggevers

In 2024 moet dat in de vorm van dumplings en worstjes in restaurants in de Aziatische stadstaat te koop zijn. Een jaar later moeten de producten van Meatable ook in de Singaporese supermarkt liggen.

ESCO Aster is vooralsnog het enige bedrijf dat kweekvlees mag maken van de Singaporese overheid. Het bedrijf zal Meatable ondersteunen bij de productie en het opschalen daarvan, laat de Delftse start-up weten. DSM werkt sinds een jaar samen met Meatable om het kweekvlees qua smaak en textuur meer op ‘gewoon’ vlees te laten lijken.

Lees ook: DSM werkt met Meatable aan smaak van kunstvlees

Meatable maakte eerder dit jaar al bekend zijn pijlen op Singapore te richten. „Singapore is op dit moment het enige land dat gecultiveerd vlees voor consumptie heeft goedgekeurd”, legt topman en medeoprichter Krijn de Nood uit. „Met deze samenwerking kunnen we stap voor stap op een duurzame manier verder opschalen en onze kennis vergroten. Zo kunnen wij ons verder gaan klaarstomen voor uitbreiding naar andere landen.”

Kweekvlees is echt vlees, maar komt uit een fabriek. Dierlijke cellen krijgen in een speciaal proces voedingsstoffen toegediend en vermenigvuldigen zich dan. In tegenstelling tot in de traditionele veeteelt komen daarbij geen schadelijke stoffen vrij.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws