Tentoonstelling in Sittard: ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld’

 © Still uit ‘Buiten is het feest’.

Sittard
Silke van Deelen

De landelijke rondreizende tentoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ is van 11 oktober tot 1 november te bezoeken op het Hub Dassenplein in Sittard.

De gemeente Sittard-Geleen heeft in samenwerking met de initiatiefnemers Stichting Open Mind en het Programma Geweld hoort nergens thuis deze reizende multimediale tentoonstelling naar Sittard-Geleen gehaald. Ze toont dertig krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld waarin ze gevangen zaten te doorbreken.

Huiselijk geweld en kindermishandeling

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. De overheid heeft een grote en belangrijke rol in de bestrijding en aanpak daarvan en in het bespreekbaar maken van dit probleem. Dat kan zij niet alleen. Iedereen kan daarin iets betekenen. Met deze reizende tentoonstelling wordt de samenleving opgeroepen om mee te helpen deze ‘cirkel van geweld’ te doorbreken. Slachtoffers staan niet alleen, er is hulp beschikbaar en er zijn plekken waar ze hierover kunnen praten. Met elkaar of anoniem. Omstanders en professionals worden op weg geholpen met hulp en advies.

Films

Naast de tentoonstelling is er een aanvullende programma in filmhuis De Domijnen. Op 19 en 26 oktober spelen hier twee Nederlandse films met als thema seksueel misbruik (Buiten is het feest) en kindermishandeling door verwaarlozing (I don’t wanna dance).

Meest gelezen

Sittard-Geleen

Gemeenteberichten