Marechaussee pakt verdachte mensensmokkel op in Venlo

Foto ter illustratie. © Arie Kievit

Venlo/Schiphol -

De Koninklijke Marechaussee heeft maandag drie mensen opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Twee op Schiphol, en een in Venlo, maakte de dienst woensdag bekend.

Redactie

Bij Venlo vatte de marechaussee maandagavond tijdens een controle een Roemeense chauffeur in zijn kraag. In de auto zaten een man, vrouw en een kind zonder reisdocument. De chauffeur vertelde dat hij het drietal moest afleveren in Duinkerken. Toen hij bovendien zei het drietal niet te kennen, werd hij aangehouden voor mensensmokkel.

Op Schiphol werden een 40-jarige man uit Rotterdam en een vermoedelijk minderjarige jongen aangehouden voor mensensmokkel en identiteitsfraude. Het tweetal reisde samen vanuit Griekenland naar Nederland. De bemanning van het vliegtuig alarmeerde de marechaussee omdat beiden zich opvallend gedroegen. De Rotterdammer is aangehouden wegens mensensmokkel en de minderjarige jongen, die op een Nederlandse identiteitskaart van iemand anders reisde, voor identiteitsfraude. Ook vond de marechaussee bij de jongen een Grieks vreemdelingendocument.

Meest gelezen

Gemeenteberichten