12 jaar celstraf en tbs voor doodrijden motoragent Arno de Korte

Verdachte Willem M. in de rechtbank tijdens een eerdere zitting. © ANP

Vrachtwagenchauffeur Willem M. uit Melissant is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar en tbs met dwangverpleging. Volgens de rechtbank staat vast dat hij op 7 juli 2021 met opzet de 47-jarige motoragent Arno de Korte doodreed.

Saskia Belleman

Willem M. mag bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig meer besturen. Die ontzegging van de rijbevoegdheid gaat in na zijn straf en behandeling.

Willem M. heeft steeds ontkend dat hij de motoragent met opzet aanreed. Volgens hem heeft hij Arno de Korte niet gezien toen die eerst naast hem, en daarna voor hem reed en hem een stopsignaal gaf.

Geobsedeerd door politie

Volgens mensen uit zijn omgeving is Willem M. geobsedeerd door de politie. Hij werd steevast boos als hij agenten zag en wenste ze allerlei akelige ziekten toe.

Tijdens de rechtszaak maakte Willem M. er geen geheim van weinig vertrouwen te hebben in de politie en justitie. Hij noemde de officieren van justitie ,,stasi”, en het Openbaar Ministerie ,,een corrupte en criminele organisatie.”

Ander ongeluk

Willem M. was in 2015 betrokken bij een ander ongeluk, waarbij een motoragent een arm verloor. In 2020 reed hij een 79-jarige vrouw uit Hellevoetsluis dood. Voor dat eerste geval kreeg hij een taakstraf, omdat volgens de rechtbank opzet niet kon worden bewezen. Voor het doodrijden van de vrouw werd hij niet vervolgd omdat er geen sprake zou zijn geweest van schuld.

De uitspraak werd bijgewoond door een groot aantal vrienden en collega’s van Arno de Korte, van wie een aantal gele hesjes droeg met zijn foto en de tekst ‘Ride4Arno’.

Lees ook: Vrachtwagenchauffeur aangeklaagd voor moord na doodrijden motoragent

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws