Limburgers genomineerd voor beste kinderserie: eXpeditie moet strijd aan met onder meer Het Klokhuis

Fragment uit de eerste aflevering van de serie eXpeditie. © Still uit de serie eXpeditie.

De Limburgers Robin Peeters en Kris Förster zijn met hun serie eXpeditie genomineerd voor een Cinekid Award. De twee dingen mee in de categorie beste Nederlandse non-fictie serie.

Redactie

De serie eXpeditie is gemaakt door het Maastrichtse bedrijf Mosasaurus Film Productions. Peeters (Maastricht) en Förster (Heerlen) schreven het scenario voor de documentaireserie over geschiedenis, archeologie en erfgoed. De serie is te zien op YouTube.

De Cinekid Awards worden uitgereikt op het Cinekid Festival in Amsterdam. Dat is het grootste kinderfilmfestival ter wereld. De prijzen worden uitgereikt op donderdag 20 oktober. eXpeditie heeft daarbij forse concurrentie. De andere twee genomineerden zijn Het Klokhuis en de serie Hoofdzaken, waarin kinderen in gesprek gaan over het leven tijdens een knipbeurt bij de kapper.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Heerlen

Gemeenteberichten