Belevingsvluchten voormalige vliegbasis De Peel uitgesteld vanwege verwachte regen

© Getty Images

Vredepeel -

De belevingsvluchten die een F-35 jachtvliegtuig maandag zou maken in de omgeving van de voormalige Vliegbasis De Peel is vanwege verwachte regen verplaatst naar dinsdag 18 oktober.

Leon Janssen

Er wordt vandaag veel regen verwacht die van invloed is op de beleving, geluidsmetingen en het zicht voor de vliegers, en daarmee de routes. Hierdoor wordt het doel van de vlucht - de beleving van het geluid van de F-35 onvoldoende bereikt, aldus Defensie.

Het geluid van regen op ramen en daken beïnvloedt de beleving van de F-35. Het weer nodigt ook niet uit om de vlucht buiten te beleven, bijvoorbeeld op de markt of in de tuin. De regen veroorzaakt bovendien stoorgeluid op de apparatuur waarmee de geluidsmetingen worden gedaan. Door het slechte zicht kunnen vandaag niet alle routes worden gevlogen zoals die zijn gepland en gecommuniceerd.

De weersverwachting voor morgen lijkt volgens Defensie op dit moment een stuk beter. Het streven is om de belevingsvluchten morgen alsnog uit te voeren. De vluchten zijn dan in principe op dezelfde tijden, dus om 11.30 en 15.30 uur. In de ochtend is er waarschijnlijk nog veel mist, waardoor de eerste vlucht mogelijk later wordt uitgevoerd. In het slechtste geval gaat de eerste vlucht niet door.

Meest gelezen

Bergen

Gemeenteberichten