Kentering? Gas en elektriciteit goedkoper voor consument

© ANP / ANP

Na maanden van prijsstijgingen zijn de prijzen voor gas en elektriciteit gedaald. Energiereus Eneco verlaagt de tarieven in één maand met 6 procent. Kleine prijsvechters volgen.

onze verslaggever

Dat meldt het AD. Eneco is de eerste grote energieleverancier die zijn klanten een beetje laat profiteren van de scherpe daling van de gasprijs op de internationale markt. Op de TTF – de Europese handelsbeurs – is gas sinds de prijspiek eind augustus ruim 60 procent goedkoper geworden.

Enecoklanten die per 1 november nieuwe tarieven krijgen, gaan 3,17 euro per kubieke meter gas en 79 cent per kWh elektriciteit betalen. Dat is respectievelijk 22 en 5 cent minder dan de ‘oktober-groep’.

Lees ook: Hoe komt die tweemaal 190 euro energiecompensatie bij jou op de rekening? En wanneer gebeurt dat?

„De trend is dalende”, beaamt Rianne de Voogt van Eneco, maar of die doorzet voor december weet ze niet. „Niets is nog met zekerheid te zeggen, we zijn die energie nu aan het inkopen.” Ook Budget Energie verlaagde het variabele gastarief afgelopen week van 2,72 euro per kubieke meter naar 2,61 euro. De twee andere energiereuzen, Vattenfall en Essent, maken naar verwachting eind november hun nieuwe tarieven per 1 januari bekend.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws