Nieuwe roman over levensveranderende belevenissen van Zwitserse Lily in Zuid-Limburgse heuvelland

Het heuvellandschap inspireerde schrijfster Helena Berner Schwanen tot het schrijven van haar boek ‘De Groene Deur’. © archief De Limburger

Gulpen -

De uit de streek afkomstige en sinds 1983 in Zwitserland woonachtige schrijfster Helena Berner Schwanen heeft onlangs een roman uitgebracht die zich afspeelt in het Zuid-Limburgse heuvellandschap.

Redactie

De komende tijd is zij in Gulpen-Wittem en kunnen mensen haar ontmoeten. Het boek, dat de titel De Groene Deur - Vakantiedagen in Zuid-Limburg draagt, verhaalt over de in Zwitserland geboren Lily, die in haar jonge jaren veel tijd doorbracht bij haar grootouders in Zuid-Limburg en als jonge, volwassen vrouw terugkeert om voor haar zieke opa te zorgen.

„Lily is geboren en opgegroeid in Zwitserland. Van jongs af aan bezoekt ze haar grootouders in een dorpje in het mooie Zuid-Limburgse heuvelland. Tijdens deze vakantiedagen beleeft ze wonderbaarlijke avonturen in een oud vakwerkhuis met een magische groene deur. Door de jaren heen maakt ze het ouder worden van haar opa en oma mee. Dan wordt haar opa ziek en Lily neemt een besluit dat haar leven verandert”, licht uitgever Boekscout een tipje van de sluier op.

Ontmoetingen

Mensen die het boek willen aanschaffen en/of het leuk vinden om Helena Berner Schwanen te ontmoeten, kunnen daarvoor de komende tijd terecht bij De Groene Knoop (Hoofdstraat 61 in Mechelen, zondag 23 oktober van 13.00 tot 17.00 uur), hobbywinkel Harlekino (Passage 15 in Gulpen, zaterdag 29 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur), de Kloosterboekwinkel (Wittemer Allee 34 in Wittem, zaterdag 29 oktober van 12.00 tot 16.00 uur) en restaurant De Geulhof (Eperweg 9-11 in Mechelen, vrijdag 11 november tussen 14.00 en 17.00 uur).

Het boek kost 22,99 euro en telt 256 pagina’s. ISBN: 9789464681222.

Meest gelezen

Van onze partners

Gulpen-Wittem

Gemeenteberichten