Hubertusmarkt Gulpen met paardenzegening, beestenboel en kooplieden uit alle windstreken

© Diana Scheilen

Gulpen -

Het centrum van Gulpen vormt zaterdag 5 november het decor van de Hubertusmarkt.

Redactie

Die begint zoals de traditie voorschrijft om 10.00 uur met een heilige mis in de Sint Petruskerk. Aansluitend is aan de voorzijde van het gemeentehuis de paardenzegening. Paardenbezitters worden opgeroepen zich daar om 11.00 uur te melden. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar pmcfranssen@outlook.com.

Beestenboel

De markt zelf trekt kooplieden uit heel Nederland en omvat tal kramen met allerlei soorten producten, variërend van kleding tot gerookte paling en van streekproducten tot gadgets. Daarnaast is de lokale middenstand nauw betrokken.

In de Rosstraat en op het Kapelaan Pendersplein is volgens de organisatie sprake van een beestenboel. „Vanaf het plein kunnen gratis rondritten worden gemaakt per koets en kinderen mogen een ritje maken op een pony. Verder wordt een kinderboerderij ingericht waar alle dieren geknuffeld mogen worden”, laten de initiatiefnemers weten.

Bereikbaarheid

Bezoekers worden opgeroepen zo veel mogelijk te voet, per fiets of openbaar vervoer te reizen. Wie met de auto komt, kan parkeren bij klooster Wittem. Van daaruit rijden de hele dag gratis pendelbussen op en neer.

Meest gelezen

Van onze partners

Gulpen-Wittem

Gemeenteberichten