Veiling van ervaringen ten bate van onderzoek Maastricht UMC+ naar nieuwe behandelingen van hersenletsel

Marcel Aries tijdens voorlichting aan kinderen over het belang van het dragen van een fietshelm. © Rob Oostwegel

Ulestraten -

Het Jonge brein onderzoeksfonds Limburg en doctor Marcel Aries, neuroloog-intensivist in Maastricht UMC+, veilen zaterdag 12 november vanaf 19.30 uur allerlei ervaringen aan de hoogste bieder.

Redactie

Dat gebeurt in de Tiendschuur van kasteel Vliek in Ulestraten. De opbrengst van de avond komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek dat Aries verricht naar nieuwe vormen van behandeling bij hersenletsel „om de hersenbloeding en -functie aan te passen aan de individuele behoefte van de patiënt, zodat zij beter kunnen herstellen en een beter toekomstperspectief hebben”.

Onder de hamer

Aanwezigen kunnen onder andere bieden op een privédiner met burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz van Meerssen, tickets voor een concert van Rowwen Hèze, vipkaarten voor Fashionclash (inclusief een kijkje achter de schermen), popfoto’s gemaakt door Harry Heuts van onder meer Mick Jagger en een geheel verzorgde kunstwandeling met Camille Oostwegel.

Lees ook: Hoe Johan van de Beek door een val niet meer kon praten: ‘Er klonk alleen maar van dat demente gewauwel uit mijn mond’

Kaarten voor de avond kosten vijfendertig euro. Dat is inclusief consumpties en entertainment. De presentatie is in handen van Maurice de Heus (L1TV). Servé Hermans (Toneelgroep Maastricht) en Jacques Giesen (adviseur cultuur) fungeren als veilingmeesters. Voorafgaand aan de avond, om 19.00 uur, kunnen gegadigden onder leiding van Mariëtte Paris-Vankan de kunstwerken in de Tiendschuur bezichtigen.

Tickets reserveren kan hier.

Meest gelezen

Gulpen-Wittem

Gemeenteberichten