Willy (82) betaalde per ongeluk 1325 euro voor hoedje op Marktplaats maar krijgt geld tóch terug

Willy Janssen betaalde per ongeluk 1325 euro voor het hoedje. © Aldo Allessie/Telegraaf

Er is een einde gekomen aan de slapeloze nachten van de 82-jarige Willy Janssen uit Ermelo. Half juli betaalde Janssen door een stomme fout per ongeluk 1325 euro in plaats van 13,25 euro voor een hoedje op Marktplaats.

Ingrid Lemmens

De verkoper van het hoedje, die het gigantische bedrag dus onrechtmatig ontving, gaf na de overboeking niet meer thuis, maar dinsdag kreeg Janssen eindelijk haar geld teruggestort.

„Ik ben heel blij dat mijn moeder haar geld weer terug heeft en ben haar advocaat dankbaar”, vertelt Willy’s dochter Ellen Kiers opgelucht. Na wekenlang in spanning te hebben geleefd of Janssen haar 1325 euro ooit nog terug zou krijgen, popte er dinsdag onverwacht een bericht op in de inbox van Willy’s Marktplaats-account.

Lees ook: Willy (82) betaalt 1325 euro voor hoedje van 13,25 euro: ‘Ik ben nu bijna al mijn geld kwijt’

De verkoper van het hoedje, ene ’C’, zou ziek zijn geweest, waardoor ze niet op internet kon en ’nu pas alle berichten zag’. „Smoesjes natuurlijk want de advocaat heeft haar meerdere brieven gestuurd en er is ook een deurwaarder langs geweest, maar ze reageerde tot op heden nergens op.”

Afgelopen zomer zag Janssen een leuk hoedje op Marktplaats en sloot voor 13,25 een deal met ’C’. De Ermelose maakte echter een fout en boekte per ongeluk maar liefst 1325 euro over, doordat ze de komma op de verkeerde plek plaatste.

De verkoper gaf niet meer thuis, waarop Kiers contact zocht met De Telegraaf. „Ik vond het zo sneu voor mijn moeder en voelde mij machteloos.”

Advocaat

Naar aanleiding van het artikel in De Telegraaf meldde zich Tim Fluitman, van advocatenkantoor Westland Partners in Rotterdam. Kosteloos heeft hij Janssen geholpen en verkoper ’C’ meerdere malen gesommeerd het bedrag terug te boeken.

Aanstaande vrijdag zou ’C’ voor de rechter moeten verschijnen. „Het werd haar waarschijnlijk toch te heet onder de voeten, want dinsdag gaf ze dan eindelijk thuis. Aangezien wij het bedrag inmiddels hebben ontvangen, laten we het hierbij.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws