Trichter-onderscheiding voor centrummanager Paul ten Haaf

Trichter voor Paul ten Haaf. © Peter Schols

Maastricht -

Scheidend centrummanager Paul ten Haaf heeft de stedelijke onderscheiding ‘De Trichter’ ontvangen. Wethouder John Aarts reikte ze in de Muziekgieterij uit.

onze verslaggever

Paul ten Haaf was twaalf jaar directeur van het Centrummanagement Maastricht en zette zich zo voor een goede samenwerking tussen ondernemers, gemeente en andere betrokken partijen. In die periode kreeg Magisch Maastricht sfeerverlichting en een cultuurprogramma, werd de wekelijkse koopzondag ingevoerd en Ten Haaf hielp mee ondernemend Maastricht door de coronacrisis te loodsen.

Hij wordt opgevolgd door Astrid Verberne. Wethouder John Aarts was vol lof in zijn speech: „In weerwil van recente moeilijke periodes kunnen we zeggen: Maastricht bruist en daar heb jij een belangrijk aandeel in. Naast je optimisme en de overtuiging dat er genoeg kansen lagen om te verzilveren, was je kracht ook dat je partijen bijeen wist te brengen. Samenwerking is jouw kernwoord.”

De Trichter is een penning die wordt toegekend aan personen of groepen die zich op uitnemende wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Maastricht. De naam van deze onderscheiding is afgeleid van ‘Tricht’, doorwaadbare plaats in de rivier. Op de penning wordt dit symbolisch tot uitdrukking gebracht. De kunstenaar, Désirée Tonnaer, heeft bovendien de stadsengel op de penning afgebeeld.

Lees ook: Maastrichtse centrummanager Paul ten Haaf oogstte in loodzwaar jaar lof, maar ook kritiek: ‘Je móet vooruitkijken’

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten