Mark Mülders nieuwe fractievoorzitter GroenLinks in Maastricht

Mark Mülders is de nieuwe fractievoorzitter.  © GroenLInks

Maastricht -

Mark Mülders is de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Maastricht. De 36-jarige volgt Menno Janssen op die voor een maatschappelijke carrière koos.

onze verslaggever

GroenLinks in Maastricht verloor de afgelopen maanden, nadat het in de oppositie was beland, drie kopstukken. Gert-Jan Krabbendam, Menno Janssen en Saskia Hermens (de nummers een twee en drie van de kandidatenlijst bij de verkiezingen van maart) stopten hun politieke loopbaan bij de qua aantal stemmen tweede partij van de stad.

Lees ook: Aan de kant gezette GroenLinks-wethouder Gert-Jan Krabbendam: ‘Ik ga mensen niet naar de mond praten als ik het niet kan waarmaken’

Mülders werd in september raadslid en is afgelopen zaterdag door de vierkoppige fractie unaniem tot fractievoorzitter benoemd. Hij woont sinds 2013 in Maastricht en werkte onder meer voor culturele instellingen als De Domijnen in Sittard-Geleen en De Nederlandse Dansdagen. „Ik hoop dat GroenLinks zich op een constructieve manier opstelt om zo onze groene en linkse idealen in de praktijk te brengen,” laat Mülders weten. „Dit in de hoop dat de partij in 2026 weer onderdeel uitmaakt van het stadsbestuur.”

Lees ook: Reconstructie: conflict met PvdA cruciaal bij ‘ondergang’ GroenLinks in Maastricht

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten