Buitenlands ‘Oktoberfestbier’ in de ban, gerstenat uit München nu beschermd

© Getty Images

Brussel
ANP

Nederlandse kasteleins mogen niet langer eigen Oktoberfestbier schenken. Alleen het speciale bier uit feeststad München zelf mag die naam nog dragen, heeft de Europese Commissie besloten.

Het Oktoberfestbier, het middelpunt van het bekende festijn aan het begin van de herfst, wordt volgens eeuwenoude strikte regels gebrouwen. Een van de bijzonderheden van het bier is dat het gemaakt wordt van water uit diepe Münchense bronnen.

Het officiële Oktoberfestbier heeft van de commissie de ‘beschermde geografische aanduiding’ voor erkende streekproducten gekregen. Bijna 1600 kazen, dranken en andere voedingswaren gingen het bier al voor.

Het Oktoberfest, dat ruim twee weken duurt en bol staat van tradities, geldt als een van de grootste volksfeesten ter wereld. Buitenlandse kroegbazen liften de laatste jaren mee op de populariteit en komen zelf ook met lederhosen, dirndljurken en eigen Oktoberfestbier voor de dag. Maar dat bier mag dus niet langer zo heten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws