Advocaten Marco Borsato over Boos-aflevering: ‘Zijn geen feiten’

© ANP.HH

Advocaten Carry Knoops en Geert-Jan Knoops, die zanger Marco Borsato vertegenwoordigen, stellen dat de aantijgingen in de aflevering van het BnnVara-programma Boos over Borsato „geen feiten zijn.” Dat zegt het advocatenduo bij College Tour, dat zondag te zien was op NPO 2.

Redactie

„Het zijn geen feiten”, zei Geert-Jan Knoops. „Het zijn op dit moment informaties die niet zijn geverifieerd door een onafhankelijke instantie.”

„Je moet eerst zorgen dat je de feiten kent”, stelde Carry Knoops. „Het kan waar zijn, maar het hoeft niet.”

Betast

Borsato zou tijdens zijn functie als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids verscheidene kandidates en medewerkers hebben betast, werd in de betreffende aflevering gesteld. Een zestal, van wie drie minderjarig, hadden zich bij de redactie van het programma van Tim Hofman gemeld.

Carry Knoops vindt dat Talpabaas John de Mol, die ook in de Boos-aflevering aan het woord komt, bovendien te veel een „eigen oordeel” gaf over de aantijgingen. De advocaat stelde dat „een leek” die het programma kijkt daardoor sneller kan denken „dat zou wel zo zijn.” „Maar dat hoeft niet zo te zijn.”

Eigen rechter

Carry en Geert-Jan Knoops benadrukten dat de taak van journalisten om tegels te lichten belangrijk is. Maar „je moet niet spelen voor eigen rechter”, zei Geert-Jan Knoops.

In de online-aflevering van Boos kwamen aantijgingen richting Borsato, maar ook richting een regisseur, coach Ali B en The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen voorbij. RTL 4 besloot het programma daarna van tv te halen en kondigde met de producent een onafhankelijk onderzoek aan.

Lees ook: BOOS-aflevering over The Voice gekozen tot TV Moment van het Jaar

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws